Avukat Levent Pişkin gözaltına alındı

ÖHD üyesi avukat Levent Pişkin, evine yapılan polis operasyonu ile gözaltına alındı. Pişkin'in, Vatan Emniyet'e götürüldüğü öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – İçişleri Bakanlığı talimatıyla faaliyeti durdurulan 370 dernek arasında bulunan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Levent Pişkin, İstanbul'daki evi polis tarafından basılarak gözaltına alındı. Bursa merkezli yürütüldüğü öğrenilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Pişkin’in önce İstanbul Vatan Emniyet'e götürüldüğü, ardından Bursa'ya götürülmek üzere yola çıkarıldığı öğrenildi. Pişkin'e, PKK/KCK terör örgütüne üyelik suçlamasında bulunulduğu öğrenildi.

DEMİRTAŞ'IN AVUKATI

Pişkin, tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da avukatlığını yürütüyordu. 5 Kasım'da diğer avukatlar ile Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret eden Levent Pişkin'in gözaltına alındığını kardeşi Cansu Pişkin, sosyal medya hesabından duyurdu. Cansu Pişkin, "Kardeşim Levent Pişkin dün havuz medyası tarafından hedef gösterilmişti. Bu sabaha karşı da eve düzenlenen operasyonla gözaltına alındı" diye yazdı.

ÖHD'DEN AÇIKLAMA: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Özgürlükçü Hukukçular Derneği bir açıklama yayınlayarak, "Derneğimiz üyesi Av. Levent Pişkin, bu sabah evine yapılan baskınla gözaltına alınarak Bursa'ya gönderilmek üzere vatan emniyette hukuksuz bir şekilde tutulmaktadır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Levent Pişkin Özgürlükçü Hukukçular Derneğinin aktif bir çalışanı, LGBTİ aktivisti ve insan hakları savunucusudur. Arkadaşımızı şafak baskını ile gözaltına alanlara sesleniyoruz. Biz şafak baskınlarına gözaltılara ve tutuklamalara boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Dün Derneğimizin kapısına mühür vurarak faaliyetlerimizi durdurduklarını zannedenler bugün üyelerimizi gözaltına almaya başladı. Söyledik söylüyoruz: Asla boyun eğmeyeceğiz. Kürt siyasetçilerin, Kürt halkının avukatlığını büyük bir onur ile bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da aynı irade ile yapmaya devam edeceğiz."