Yeni Boğaziçi rektörü AK Partili vekilin kardeşi

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ile kardeş olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, rektörlük seçimlerinde aday olmadığı halde atadığı Mehmed Özkan'ın, bir AK Parti milletvekilinin kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Prof. Dr. Mehmed Özkan, kendisi de Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’ın kardeşi.

Emine Nur Günay da Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden, 1984 yılında mezun olmuş, yüksek lisansını da aynı üniversitede yapmış. Günay, Kasım 2014'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı olarak atanmış ve bu görevini 2015 yılına dek sürdürdü. Kasım 2015 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Milletvekili olarak meclise giren Günay, 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırma komisyonunun üyeleri arasında.

Mehmed Özkan ve Emine Nur Günay 80 darbesi öncesinde Adalet Partisi’nden milletvekili olan Dr. Yusuf Cemal Özkan’ın çocukları. (DUVAR)

Erdoğan, Boğaziçi'ne Özkan'ı atadıErdoğan, Boğaziçi'ne Özkan'ı atadı

'Yine KHK çıktı Boğaziçi özgürdür''Yine KHK çıktı Boğaziçi özgürdür'

Boğaziçi Üniversitesi'nden KHK tepkisiBoğaziçi Üniversitesi'nden KHK tepkisi