Özgür Gündem davasında ağırlaştırılmış müebbet istendi

Kapatılan Özgür Gündem'den dokuz isme yönelik soruşturma tamamlandı. Savcı üç ayrı suçtan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 17,5 yıla kadar hapis cezası istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- OHAL kapsamında kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin dördü tutuklu dokuz yazar ve yöneticisi hakkındaki iddianame tamamlandı. Aralarında gazetenin yayın danışma kurulu üyeleri Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın da bulunduğu 9 isim için 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak' ve 'örgüt propagandası' suçlamalarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 17,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından hazırlanan 32 sayfalık iddianamede, Özgür Gündem gazetesi yöneticileri, danışman, yazar  ve çalışanlarından Kemal Sancılı, Aslı Erdoğan, İnan Kızılkaya, Bilir Kaya, Ayşe Necmiye Alpay, Emire Eren Keskin, Filiz Koçali, Ragıp Zarakolu ve Bilge Akut şüpheli sıfatıyla yer aldı. (HABER MERKEZİ)