Eski çalışanlarından Cumhuriyet'e destek

Cumhuriyet gazetesinin eski çalışanları gazeteye destek için ziyarete gitti. Gazeteciler, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi ve yazı işlerinde sembolik bir toplantı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Gazeteciler Celal Başlangıç, Berat Günçıkan, Cengiz Mumay, Zafer Arapgirli, Kürşat Akyol, Hakan Bayhan, Aynur Çolak, Uygar Eremektar, Asena Özkan, Tayfun Gönüllü ve İdris Akyüz, yazarları ve yöneticileri tutuklanan Cumhuriyet'te haber nöbetine katıldı. Gazeteye ziyarette bulunan eski çalışanlar, yaşananlara tepki göstermek, haber alma ve haber verme hakkını savunmak için 'haber nöbeti' tuttu.

Yazı işleri katında sembolik bir toplantı yapan gazeteciler adına konuşan Berat Günçıkan ile Zafer Arapkirli, tutuklanan arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

cumhuriyet1

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar ve yöneticileri Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Hakan Kara, Önder Çelik ile avukat Bülent Utku 5 Kasım Cumartesi günü tutuklanmıştı.  (HABER MERKEZİ)