Evrensel Basım Yayın: Kitap yayıncılığımız fiilen engellendi

Bağlı oldukları şirkete bağlı üç derginin kapatılması nedeniyle, Evrensel Basım Yayın'ın hesapları da bloke edildi. Yayınevinden yapılan açıklamada, kitap yayıncılığının fiili olarak engellendiği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel Basım Yayın'dan yapılan açıklamada, haklarında bir karar olmamasına rağmen faaliyetlerinin fiilen engellendiğini belirtildi.

675 sayılı KHK ile bünyelerindeki Evrensel Kültür, Özgürlük Dünyası ve Tiroj dergilerinin kapatıldığı hatırlatılan açıklamada "Yayınevimizin de bağlı olduğu Doğa Basın Yayın şirketine yönelik herhangi bir kapatma kararı olmamasına rağmen, tüm hesaplarımız ve mal varlığımız bloke edildi. Dolayısıyla ana faaliyet alanımız olan kitap yayıncılığımız da fiilen engellendi" denildi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, yayıncılık yapılamayacağı günlere gidildiğinden endişe edildiği belirtilen açıklamada, bu engelin kaldırılması için her türlü girişimin yapıldığı aktarıldı. Açıklamada "Çalışmalarımızı aynı azimle sürdürürken, 'Durmuyoruz, devam ediyoruz!' diyoruz" ifadelerine yer verildi.