'Darbe toplantısı' için 8 subaya tutuklama

1'i binbaşı, 4'ü yüzbaşı ve 3'ü üsteğmen toplam 8 subay, darbe girişimine ilişkin toplantı yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. 8 subay İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz hafta gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz ve öncesinde Harp Akademileri Komutanlığı'nda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin toplantı yaptıkları iddia edilen 8 subay tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından 1'i binbaşı, 4'ü yüzbaşı ve 3'ü üsteğmen toplam 8 subay İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz hafta gözaltına alındı.

Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki kamera kayıtlarından tespit edilen subayların silahlı ve kamuflaj kıyafetli olarak darbe girişimi öncesinde ve girişiminin gerçekleştiği gün, darbe ile ilgili toplantıya katıldıkları iddia edildi. Savcılık sorgularının ardından dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen Kurmay Binbaşı Mehmet Gür, Yüzbaşılar Salih Bayrak, Nazım Aytar, Murat Yavuzarslan, Abdi Pehlivan ve Üsteğmenler Halil Başaran, Faruk Mantı ile Ali Can, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklandı. (İSTANBUL/DHA)