Tekmeci saldırgan cezaevinden çıktı

Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu 2. kez tahliye edildi. Terzi, "Türkiye’de adalet bu kadar. Benim ölmemi bekliyorlar" dedi. Çakıroğlu’nun gece geç saatlerde cezaevinden çıkışının yapıldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Çekmeköy'de belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği gerekçesiyle tekme atan Abdullah Çakıroğlu 2. kez tahliye edildi. Tahliye kararının ardından DHA'ya konuşan Ayşegül Terzi, "Türkiye’de adalet bu kadar. Benim ölmemi bekliyorlar. İtiraz ediyoruz, itiraz ediyoruz serbest bırakılıyor. Şu an herhangi bir koruma kararım da yok. Yeniden tutuklandığı için verilen koruma kararı da kaldırılmıştı" dedi.

'BENİM ÖLMEMİ BEKLİYORLAR'

Tekmeci saldırganın tahliye edilmesi üzerine DHA'ya konuşan hemşire Ayşegül Terzi, "Kararı şu an sizden öğreniyorum. Ne diyebilirim ki? Türkiye’de adalet bu kadar. Düşünebileceğim hiçbir şey yok. Bu ülkede kadın olmak böyle bir şey. Benim ölmemi bekliyorlar. İtiraz ediyoruz, itiraz ediyoruz serbest bırakılıyor. Şu an herhangi bir koruma kararım da yok. Yeniden tutuklandığı için verilen koruma kararı da kaldırılmıştı" dedi.

KARAR OYBİRLİĞİ İLE

Bu arada kararın oy birliği ile alındığı öğrenildi. Kararda, "Mahkeme sanığın tutuksuz yargılanması konusunda iradesini ortaya koymuş ve sanığın tahliyesiyle, sanık hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar vermiştir. Mahkeme, toplanması gereken delil yönünden sanığın lehine sonuç doğurabilecek akıl sağlığı yönünden tedavi gördüğü yönündeki beyanı ile ilgili suç tarihindeki akıl sağlığının ve ceza ehliyetinin tespiti yönünden rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı başka bir güne talik etmiştir. Sanığa isnat edilen suçların yasada alt ve üst sınırları gösterilmiştir" görüşü dile getirildi.

Kararda, "Mahkeme hakimi tarafından sanığın aleyhine olan delillerin toplanmış olması, sanığın lehine sonuç doğurması muhtemel ceza ehliyetinin tespiti yönünden rapor aldırılması yönündeki delilin toplanmamış olması dikkate alınarak tahliyesi ile adli kontrol hükümlerinin uygulanması yönündeki karar, usul ve yasaya uygun olduğundan sanığın tutuklanması yönündeki Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki kararın kaldırılması ve sanığın tahliyesi yönünde hüküm kurulmuştur" ifadelerine yer verildi.

GECE TAHLİYE EDİLDİ

Tutuklanma kararının ardından avukatının itirazı üzerine hakkında tahliye kararı verilen Abdullah Çakıroğlu'nun bulunduğu Maltepe Cezaevi'nden geç saatlerde tahliyesi gerçekleşti. Çakıroğlu'nun avukatı Şemsi Dak, Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararının gecikmeli olarak uygulandığını belirtti. Maltepe Cezaevi yetkililerinin kendilerine tahliye kararının ulaşmadığı için sanığın cezaevinden çıkışının sağlanmadığı yönünde bilgi verdiğini ifade eden avukat Dak, 23.00 sıralarında cezaevinden tahliye işleminin gerçekleştiğini ifade etti. (DHA)