İzmir'de emek örgütlerinden protesto

Emek ve Demokrasi Güçleri oluşumu, İzmir'de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası uygulamaları protesto etti. Eylemde, Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içinde olunacağı da ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile binlerce kamu çalışanının görevden alınması, belediyelere kayyım atanması ve Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyona tepki göstermek üzere, İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla yüzlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Gruptakiler, "Baskılar son bulsun OHAL kaldırılsın", "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı, "Susma Sustukça sıra sana gelecek" yazılı pankart taşıdı.

Açıklamayı Emek ve Demokrasi Örgütleri adına TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın yaptı. Darbecilerin başarılı olması halinde atılması muhtemel olan neredeyse tüm adımların, hükümet tarafından atıldığını savunan Yalçın, şunları söyledi:

'KESK'LİLERİN İHRACI NİYETİ ORTAYA KOYDU'

"20 Temmuz tarihinde ilan edilen ve şimdilik ikinci bir üç ay için uzatılan OHAL ile türlü hukuksuzluğun önünün açıldığı, mevcut uygulamalara bakıldığında net bir şekilde görülmektedir. Bu hukuksuzluklarla, bir yönetim biçimi olarak faşizme iyiden iyiye yaklaşan yolun taşları döşenmektedir. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile aralarında cemaat ile hiçbir şekilde ilişkilendirilemeyecek KESK üyelerinin de olduğu binlerce çalışanı memuriyetten ihraç ederek amaç ve niyetini bir kez daha ortaya koymuştur. İktidarın amacı, muhalif olmak bir yana, AKP'li olmayan hiçbir yurttaşı devlet kademelerinde çalıştırmamak, bir 'Parti devleti' kurmaktır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı da tutuklananlar arasına eklendi. Seçim yoluyla ele geçiremediği belediyeleri darbe hukukuyla gasp etme yolunu seçen siyasi iktidar, Kışanak ve Anlı'yı tutuklayarak Kürt sorununda demokratik, barışçıl çözüm seçeneğinden ne kadar uzak olduğunu göstermiştir."

izmir1

15 Temmuz'dan bu yana, darbeye karışan cemaatle ilgisi olsun ya da olmasın, onlarca televizyon, radyo, haber ajansı ve gazetenin yayınına son verildiğini belirten Yalçın, demokratik bir Türkiye mücadelesini devam ettireceklerini söyledi.

(İZMİR-DHA)