Hulusi Akar ve Hakan Fidan Rusya'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, askeri işbirliği konularını hakkında görüşmek için Rusya'ya gitti. Akar'ın ziyaretinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov'un resmi davetlisi olarak, Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın ziyaretinde, iki ülke arasındaki askeri işbirliği konularını görüşüleceği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölgesel değerlendirmeler yapılacağı, bilgi ve görüş alışverişinde bulunulacağı duyuruldu.

Açıklamada yer almamasına karşın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ziyarette yer aldığı görüntülere yansıdı.

SURİYE VE HALEP'İ GÖRÜŞTÜLER

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov ve Türkiye Genelkurmay Başkanı Akar'ın Suriye'deki krizin işbirliği konusunu görüştüklerini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında, "Görüşme sırasında Halep şehrindeki durumun normale dönmesi başta olmak üzere, Suriye krizinin çözümünde işbirliği konusu masaya yatırıldı" denildi.

Görüşmede Gerasimov'un, Rusya'nın Halep'teki insani durumu düzeltmek için attığı adımlar hakkında bilgi verdiği ve El Nusra ile muhalif birliklerin ayrılması gerektiğinin altını çizdiği aktarıldı. (DHA)