Kılıçdaroğlu: Ülkücü kardeşlerim yapmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da saldırıya uğrayan genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Tezcan'a saldırıyı yapanın ülkücü olamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ı, hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yaptı.

"Provokasyonu yapanlar umarım kısa süre içinde yargı önüne çıkarılarak gereken cezayı alırlar. Kısa süre içinde saldırganların yakalanması çok önemliydi. Polisimize teşekkür ediyorum" diyen  Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'PLANLI SALDIRI'

"Bizdeki izlenim Bülent Bey’e karşı planlı bir saldırının önceden hazırlandığıdır. Önceden yer ayartıp oraya geliyorlar. Bülent Bey’in masasının hemen yanında oturmak için ısrar ediyorlar. Planlı bu saldırının ortaya çıkarılması çok önemlidir. CHP’ye karşı planlı saldırının yapılması bizi üzüyor.

Daha önce şehit cenazesinde önümüze mermi atılmıştı. Bu olay o olayın bir benzeridir. Bütün CHP’li vatandaşlarıma seslenmek isterim. Ne yarlarsa yapsınlar bildiğimiz doğru yoldan şaşamayacağız. Provokasyonlara teslim olamayacağız. Bu ülkede hepimiz barış içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu tür provokasyonlar ülkenin bölünmesi için yapılan saldırılardır."

'ÜLKÜCÜLERİ KARALAR'

"Kelepçeler devletin nişanı olmaz. Kelepçe takılmışsa suçlu olduğunu gösterir. Kendisinin de suç dosyası kabarık. Ülkücü kardeşlerimize yönelik olarak, evet böyle bir iddia geldi. Türkiye’deki bütün ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim. Bütün ülkücülerin en az bizim kadar vatansever olduğunu biliyorum. Biz nasıl devletin geleceği için endişe taşıyorsak onlar da aynı kaygıyı taşıyor. Böyle bir insan ülkücü olamaz. Ancak ülkücüleri karalar."

'KELEPÇELER ŞEREF MADALYASI'

Aydın’da dün akşam saatlerinde, partisinin Aydın İl Başkanlığı’nın üst katındaki restoranda yemek yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelip slogan atan Alpaslan Kargın’ın silahlı saldırısına uğramış, restoranda yaşanan panik içerisinde ilk müdahaleyi partililerin yaptığı Bülent Tezcan, daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ameliyat sonrasında servise alınmıştı. Saldırgan Alpaslan Kargın ise Kuşadası’nda olayda kullandığı tabancayla yakalandı. Ancak sanık Alpaslan Kargın’ın, yakalandıktan sonra olayın planlı olmadığını alkollü olduğu için böyle bir saldırı yaptığını iddia etti. Alpaslan Kargın, ayrıca saldırısı sonrasında Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği sırada basın mensuplarının "Saldırıyı neden yaptınız?" sorusuna, "Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır. O kurşun da onun şerefsizlik madalyasıdır" diyerek yanıt verdi. Saldırganın, yaralama suçundan sabıkası olduğu öğrenildi.