Gazeteci İsmail Saymaz ifade verdi

Yaptığı "ByLock" haberi nedeniyle hakkında soruşturma açılan İsmail Saymaz savcıya ifade verdi. 'Soruşturmaya gölge düşürmek' iddiasını reddeden Saymaz, tersine en somut delili bulduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, tanık sıfatıyla ifade verdi. İstanbul Adalet Sarayı'na giden Saymaz, ifadesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından alındı.

İsmail Saymaz, Fethullah Gülen cemaatinin iletişim için kullandığı iddia edilen "ByLock" programının pantentini elinde bulunduran David Keynes ile söyleşi yaptı. Haberin ardından Saymaz hakkında soruşturma açıldı.

"Tanık" sıfatıyla ifadeye çağrılan Saymaz, bugün Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın'a ifade verdi. Saymaz'ın ifadesinde, David Keynes'in kendisine gazetedeki masa telefonunu arayarak ulaştığını, önce mail üzerinden görüştüklerini daha sonra da inandırıcı olmadığı için gidip Amerika'da yüz yüze görüşerek röportajı gerçekleştirdiğini söyledi.

Röportajın içeriğine ilişkin de bilgi verdiği belirtilen Saymaz'ın, David Keynes'in kendisinden önce Türkiye'de başka kişilerle de temasa geçtiğini söylediği öğrenildi. Saymaz'ın, "Bu röportajı yapmaktaki kastımız, ByLock Türkiye'de FETÖ bağının en önemli delili olarak görünüyor. Biz bu bağa ilişkin en açık, en inandırıcı ve somut delili bulduğumuz düşüncesiyle hareket ettik. ByLock'un örgütsel haberleşme amacıyla kullanıldığını birinci ağızdan tespit ettik. Bu yönüyle iddia edildiği gibi soruşturmaya gölge düşürmek değil, büyük bir katkı koyduk" dediği belirtildi. (İSTANBUL/DHA)