Zırhlı aracın ezdiği Hakan'ın babası: Kaldırımda yürüyordu

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde zırhlı polis aracının ezdiği 5 yaşındaki Hakan Sarak'ın babası Muhammed Sarak: “Oğlum kaldırımda kardeşiyle birlikte yürürken polis aracı arkadan çarptı.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Oğlum kaldırımda kardeşiyle el ele yürüyordu...' Cizre'de dün polis zırhlı aracıyla ezilen 5 yaşındaki Hakan Sarak'ın babası olayı Duvar'a anlattı...

Muhammed Sarak, olaydan 10 dakika önce oğlunun kendisinden okul harçlığı istediğini ve daha sonra kardeşiyle el ele eve giderken kaldırımda yürüdüğünü o sırada zırhlı aracın oğluna arkadan çarptığını söylüyor. 5 yaşındaki Hakan'ın eniştesi Methi Bilgin ise, polislerin olay yerine gelen görgü tanıklarına çocuğu bilerek ezmediklerini söylediklerini ama zırhlı araçların sokak aralarında çok yüksek hız yaparak dolaştıklarını ifade ediyor.

'DAVA AÇACAĞIZ'

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde dün eve kardeşiyle birlikte giden Hakan Sarak'a devriye gezen zırhlı araç çarptı. Ağır yaralan ve yakınları tarafından Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sarak, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Batman'a sevk edilirken hayatını kaybetti. Sarak'ın babası Muhammed Sarak, oğlunu ezen polisler hakkında dava açacağını söyleyerek bu olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti. Sarak, “Hakan'ım dün benim yanıma gelerek harçlık istedi. Ben de vererek kardeşiyle birlikte eve gitmesini söyledim. Hakan'ım kardeşinin elini tutup kaldırımdan yürüyerek eve gidiyordu. Oğlum dışarıda oyun oynadığı sırada zırhlı araç ezmedi. Polislerin zırhlı aracı kaldırımda yürüyen oğluma arkadan çarptı. Oğlumun ezildiği yere gittim. Kaldırımla duvar arasında 1 metre bile yok.”

DOKTOR OLMAK İSTİYORDU

Polisin ezdiği 5 yaşındaki Hakan bu sene ilkokula yeni kayıt yaptırmıştı. Hakan'ın babası Muhammed Sarak, oğlunun okulu çok sevdiğini söylüyor. Sarak oğlunu şöyle anlatıyor, "Oğlumu okula kayıt yaptırdığımda çok mutluydu. Bana hep 'baba ben doktor olmak istiyorum' diyordu. Hakan'ım okuldan eve geldikten sonra her gün düzenli olarak ders çalışırdı. Oğlumu öldürenleri asla affetmeyeceğim."

'POLİS BİZE BİLEREK EZMEDİK DEDİ'

Polislerin mahallede olay yerine giden kadınlara, "Biz Hakan'ı bilerek ezmedik" dediklerini söyleyen Hakan'ın eniştesi Methi Bilgin ise şöyle konuştu: “Polisler olayın ardından ambulansı çağırdılar. Hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. Hastanede Hakan'ın amcaları ve polisler arasında tartışmalar oldu. Cizre'de devriye gezen polisler çok hızlı hareket ediyorlar. Gece saat 23.00'de sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Her saniye başı zırhlı araçlar mahallelerde devriye geziyor. Çocuklar özgürce sokaklarda oyun bile oynamıyorlar. Polislere 'sürat yapmayın' bile diyemiyoruz.”

Cizre'de zırhlı aracın çarptığı çocuk öldüCizre'de zırhlı aracın çarptığı çocuk öldü