İzmir'de darbe girişimi iddianamesi kabul edildi

İzmir 'FETÖ/PDY' iddinamesinde Fethullah Gülen, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ve Astsubay Zekeriya Kuzu ile diğer sanıklar hakkında 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, 267 sanık hakkında hazırlanan 1300 sayfalık iddianame, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamade, 'FETÖ/PDY' lideri olduğu öne sürülen Fethullah Gülen, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ve Astsubay Zekeriya Kuzu ile diğer sanıklar hakkında 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanarak mahkemeye sunulan 1300 sayfalık iddianamede, askeri darbenin önemli üç ayağından biri olan ve 'lojistik üs' olarak kullanıldığı savunulan İzmir'de 801 şüpheli hakkında soruşturma yapıldı. Savcı Karakaya'nın tanık ve şüpheli ifadelerinin ardından, 267 şüpheli hakkında kamu davası açıldı. 53 şüphelinin dosyaları ayrılırken, 481 şüpheli hakkında ise ek kovuşturmaya gerek olmadığına yer verildi.

DARBE PLANI GÜLEN'E ONAYLATILDI İDDİASI

İddianamede yer alan 'Kuzgun' kod adlı gizli tanık ifadesinde, Adil Öksüz'ün darbe planlarını Fethullah Gülen'e götürerek onayını alacağını açıkça belirttiğini öne sürdü. Gizli tanık, planın Öksüz tarafından 12 Temmuz Salı günü ABD'ye götürülerek Gülen'in onayından sonra devreye sokulduğunu da söyledi.

Geçen perşembe günü olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianame, bugün kabul edildi.