Kadıköy Anadolu Lisesi'nde eylem

Proje okul ilan edilen Kadıköy Anadolu Lisesi'nin öğrencileri bu sabah derslere girmeyerek kararı protesto etti. Oturma eylemi yapan öğrenciler, değiştirilen atama yönetmeliği kapsamında öğretmenlerinin tayin edilmesine karşı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'proje okul' ilan edilen Kadıköy Anadolu Lisesi'nde öğrenciler kararın geri alınması ve öğretmen tayinlerinin durdurulması için eylem yaptı. Çok sayıda öğrenci bu sabah oturma eylemi başlatarak ilk 3 ders derslere girmedi.

ÖĞRENCİLER KARARA TEPKİLİ

Öğretmen kadrolarının değiştirileceği liseler arasında; İstanbul Erkek, Vefa, Galatasaray, Cağaloğlu, Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu, Hüseyin Avni Akyol, Çankaya Fen, Ankara Atatürk, Bornova Anadolu ve İzmir Fen Lisesi gibi Türkiye’nin en yüksek puanlarla öğrenci alan liseler de bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta proje okuluna dönüştürülen Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri başka okullara dağıtılan öğretmenleri için eylem düzenlemişti. Bu gün sabah saatlerinde kararı protesto eden Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, oturma eylemi düzenledi. Eylemci öğrenciler, “Okulumuz 3 yıl önce proje okulu ilan edildi. Kulüp faaliyetlerimizin, festivallerimizin yapılmasına da engel olan bu uygulama ile Kadıköy Anadolu Lisesi ruhu yok edilmeye çalışılmaktadır” dedi.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA DİLEKÇE VERECEĞİZ'

Hülya Şen adlı öğrenci velisi de öğrencilerin artık okula gitmek istemediklerini ve bir an önce bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Şen, şöyle dedi: “Öğrencilerin eyleminden haberimiz yoktu. Sabah ilk 3 derse girmemişler. Biz de öğrenci velileri olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na karardan vazgeçilmesi için dilekçelerimizi sunacağız. Bizim de isteklerimiz öğretmenlerin görevlerine geri iadesinin sağlanması ve bir an önce bu haksız uygulamadan vazgeçilmesinin sağlanmasıdır.”