Balyoz sanıklarının beraatine itiraz

Balyoz Davası'nda, 7 kişiye verilen beraat kararının bozulmasını istendi. Kesin kararı Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay Başsavcılığı, Balyoz Davası'nda 7 kişi hakkında verilen beraat kararının bozulması yönünde görüş verdi. Yargıtay'ın beraat kararının bozulmasını istediği isimler arasında emekli generaller Çetin Doğan ve Engin Alan da bulunuyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına Başsavcıvekili Mehmet Aydın, 9 Haziran'da 7 sanığın beraat kararının bozulmasını istemişti. Talebi değerlendiren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 kişinin beraat kararlarının bozulması yönünde görüş bildirdi. Kesin kararı ise Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi verecek.

Savcılığın beraat kararının bozulmasını istediği isimler: Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Behzat Balta, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümgeneral İhsan Balabanlı, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli Albay Erdal Akyazan ve emekli Kurmay Albay Emin Küçükkılıç.

AVUKATLAR BERAAT BEKLİYOR

Balyoz Harekat Planı'nın sahte olduğunun tespit edildiğini söyleyen Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, bu nedenle 7 kişinin beraat kararının bozulmasının mümkün olmadığını belirtti.

Davaya konu olan seminerde darbe planına dair bulgu olmadığı yönündeki bilirkişi raporunu hatırlatan Ersöz, beraat kararının onaylanacağını beklediklerini kaydetti.

Ersöz, 15 Temmuz darbe teşebbüsü bize bir darbenin nasıl planlanacağını ve hayata geçirildiğini açıkça gösterdi. FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen bu darbenin hazırlığı Balyoz Davası gibi kumpas yargılama süreçleriyle yapıldı. Bugün kamu vicdanında tartışma konusu olan bu kumpas davaları kurgulayanlardan hesap sorulması gerekirken, bu davaların mağdurlarının yeniden gündeme taşınması ancak ve ancak FETÖ/PDY'nin propagandasına hizmet edecektir" şeklinde konuştu. (DHA)