HDP'liler Erdoğan'ı oturarak karşılayacak

HDP'li vekiller Erdoğan'ın Genel Kurul'a geliş ve gidişinde ayağa kalkmayacak. Gerekçe, 'OHAL ile Meclis'in devredışı' bırakılması...

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı [email protected]

DUVAR - HDP'nin yeni yasama yılının açılında Meclis Genel Kurulu'ndaki tavrı belli oldu. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul'a girişinde ve ayrılışında ayağa kalkmayacaklarını ve alkışlamayacaklarını söyledi.

Sancar, "Meclis'in iradesini devre dışı bırakan tutumu reddediyoruz ve bunu bu şekilde göstereceğiz" dedi.

İNCE: AYAĞA KALKMAYACAĞIM

CHP’nin tavrını ise geçen günlerde Grup Başkanvekili Levent Gök açıklamıştı. Gök, Meclis’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı 'saygı ile' karşılayacaklarını söylemişti. Ancak bazı CHP’liler Erdoğan’ın gelişinde ayağa kalkmama kararı aldı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Twitter hesabından "Halkımızı, kazanımlarımızı, kahramanlarımızı her daim saygısızca küçümseyen RTE'nin karşısında ayağa kalkmayacağım" diye yazdı.

Meclis'in geçen yıl yasama yılı açılış töreninde, bazı CHP’liler ayağı kalkmayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkilerini ortaya koyarken, HDP Grubu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuştuğu sırada Genel Kurul salonunu terk etmişti.