Yön Radyo'ya kapatma kararı

TÜRSAT Yön Radyo'nun yayınını durdurdu. Radyonun Yönetim Kurulu Başkanı Kılınç, kararı verenler arasında 'FETÖ' üyeleri olabileceğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TÜRKSAT, dün 12 televizyon kanalı ile birlikte, Yön Radyo'nun uydu yayınını da durdurdu. FM yayınlarının devam ettiğini söyleyen Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç, henüz tebligat yapılmadığını aktardı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Yüksel Masur Kılınç, Başbakanlık bünyesinde oluşturulan komisyonun kararıyla radyo ve televizyonların kapatıldığını dile getirdi. Dinleyicilerin bu kararı "kabul edilemez" olarak gördüğünü, belirten Kılınç, "türküler kapatılamaz" dedi.

23 yıldır yayında olduklarını hatırlatan Kılınç, "Radyomuz geliştirdiği uluslararası ilişkilerle Anadolu türkülerini dünyaya dinletmiş, kültürümüzü tanıtmıştır. 23 yıldır bağımsız yayıncılık anlayışını esas almış nadir yayın kuruluşlarından olan Yön Radyo'nun çizgisi, Türkiye çizgisidir, basın ve ifade özgürlüğü çizgisidir. Radyomuz, 23 yıllık yayın yaşamında gerek RTÜK, gerekse diğer idari kurumlardan herhangi bir uyarı almamış nadir kurumlardan biridir" şeklinde konuştu

Televizyonlar için yeni kapatma kararıTelevizyonlar için yeni kapatma kararı

"FETÖ'NÜN BAĞLANTILARI OLABİLİR"

Darbe girişimi sırasında yaptıkları yayınlar nedeniyle RTÜK'ün Yön Radyo'ya teşekkür ettiğini dile getiren Kılınç, RTÜK başkanını bu yanlışın düzeltilmesi için sorumluluk almaya davet etti.

Kapatma kararının muhatabı olarak Başbakanlık'taki bir komisyon gösterildiğine değinen Kılınç, kararın iki nedenle alınmış olabileceğini öne sürdü. Kılınç, "Bu karar, AK Parti'nin kendilerinden olmayan bütün yayın kuruluşlarını susturmayı hedeflediğinin bir göstergesi olabilir. Bir diğer ihtimal, söz konusu komisyonda Fethullahçı Terör Örgütü'nün bağlantıları olabilir. Başbakanlığı ciddi bir inceleme yapmaya, hızlı karar alamaya ve bu ayıbı düzeltmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

OHAL geldi 28 televizyon gitti!OHAL geldi 28 televizyon gitti!