Van TV'nin binası mühürlendi

Uydu yayını durdurulan Van TV'ye bugün polis baskını yapıldı. Binası mühürlenen kanalın, internet ve karasal yayını da kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TÜRKSAT tarafından, dün yayını durdurulan Van TV'ye mali polisler tarafından baskın yapıldı. Kanalın internet ve karasal yayınını durdurulduktan sonra, televizyon binası mühürlendi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Van TV Genel Yayın Koordinatörü Serdar Altan polislerin il olarak yayın odasına girerek yayını kestiklerini aktardı.

Çalışanların dışarı çıkarılarak yayın odalarının mühürlendiğini söyleyen Altan, “Yayın odalarımız mühürlendikten sonra diğer bölümlere geçtiler binada bulunan demirbaşları kayıt altına aldılar daha sonra ana kapıyı da mühürledikten sonra kanaldan ayrıldılar” dedi.

"BU DURUMU KABUL ETMEYECEĞİZ"

Yaşananların hukuksuzluk olduğunu belirten Altan, “OHAL kanunları ile yönetiliyoruz. Bu şekilde yönetilen bir ülkede birçok televizyon ve radyo kanalı kapatıldı” şeklinde konuştu.

Altan, kapatma kararıyla muhalif ve gerçekleri halka doğru bir şekilde ulaştırmaya çalışan medyanın susturulmasının hedeflendiğini dile getirdi. Altan, bu durumu kabul etmeyeceklerini söyledi.

Etiketler OHAL Van TV