Necip Hablemitoğlu'nun eşi 6 saat ifade verdi

Suikasta uğrayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, savcıya ifade verdi. Hablemitoğlu, daha önce soruşturma yürütülmediğini, olayın "sümenaltı" edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uğradığı suikast sonucu, 2002 yılında hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Hablemitoğlu'nun, Ankara Adliyesi'nde verdiği ifade 6 saat sürdü.

Adliyeye avukatı Ersan Barkın'la birlikte gelen Şengül Hablemitoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen'e, mağdur-müşteki sıfatıyla yaklaşık 6 saat ifade verdi. İfade işleminin ardından konuşan Hablemitoğlu, "Hem ifade hem değerlendirme yaptık. Savcı çok zarif bir insan. Bu işle ilgili olduğunu anladık. 14 yıllık süreçte bir takım şeyler yaşadık. Bize ulaşanlar, bize bir takım şeyler iletenler olmuştur. Onları da ilettik savcı beye" dedi.

"14 YIL SONRA BİR SAVCIYLA KARŞILAŞTIK"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Hablemitoğlu'na, "Konuşmak istiyorum ama güvenmem lazım savcıya" sözleri hatırlatıldı.

Bunun üzerine Hablemitoğlu, "Biz 14 yıl sonra bir savcıyla karşılaştık. 14 yıl sonra birilerinin olayla ciddi bir biçimde ilgilendiğini gördük. Bu süreç içerisinde karşılaştığım bir takım şeyleri de değerlendirdik" şeklinde cevap verdi.

'FETÖ' BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Suikastta Fethullah Gülen cemaatinin bağlantısının tespit edilip edilmediği sorulan Hablemitoğlu şunları kaydetti: "İfademde gündeme gelmedi ama bu araştırılıyor. Zaten araştırılan bu. Daha önce hiçbir şekilde soruşturma yürütülmemiş. O ortaya çıktı. Bir şekilde sümenaltı edilmiş. Onun ötesinde karartılmış" (DHA)