'Darbeci' diye tutuklanan 2 generale iade-i itibar

'Darbeci' diye tutuklanan ve kardeşinin Duvar'a yaptığı açıklamayla adı gündeme gelen Gürsel Öztürk , EDOK Komutanlığı'na atandı. Aynı gerekçeyle tutuklanan Tuğgeneral Ahmet Biçer ise Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınıp tutuklanan Tümgeneral Gürsel Öztürk ile Tuğgeneral Ahmet Biçer Milli Savunma Bakanlığı'nda yeni görevlere atandı. Öztürk'ün adı kardeşi Gürcan Öztürk'ün 15 Ağustos'da Duvar'a yaptığı açıklamayla gündeme gelmişti. Öztürk Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (KK EDOK) atandı.  Tuğgeneral Biçer ise Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı olarak görevlendirildi

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Milli Savunma Bakanlığı’nda yapılan yeni atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın imzasının bulunduğu kararnameyle 18 isim yeni görevlere atandı.

Yeni göreve atananlar arasında 15 temmuz sonrası darbecilerle birlikte hareket ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Tümgeneral Gürsel Öztürk ile Tuğgeneral Ahmet Biçer de var.

15 Temmuz darbe sürecinde gözaltına alınan iki general hakkında savcılık takipsizlik kararı istedi. Mahkeme de talebi yerinde bularak iki ismi serbest bıraktı.

KARDEŞİ DUVAR'A KONUŞTU

İki general de dün yeni görevlerine atandı.

Tümgeneral Gürsel Öztürk, darbeden 13 gün sonra, 28 Temmuz günü gözaltına alındı sonra da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. GATA Haydarpaşa Askeri Hastane’nin komutanı olan Öztürk’ün darbeciler tarafından hazırlanan listede adının karşısında ‘göreve devam’ notu bulunduğu için gözaltına alınmıştı. Tutuklu tümgeneralin kardeşi serbest gazeteci Gürcan Öztürk, Duvar'a yaptığı açıklamada, karara "Yıllarca Fethullahçılar tarafından mağdur edilmiş biri nasıl olur da karşı çıktığı şeyle suçlanır?" diye tepki göstermişti.

Tutuklu tümgeneralin kardeşi: Ağabeyimin adı bu şerefsizlerle anılamaz!Tutuklu tümgeneralin kardeşi: Ağabeyimin adı bu şerefsizlerle anılamaz!

Tümgeneral Öztürk, 23 gün Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldı. Kardeşi Gürcan Öztürk karara tepki göstererek ağabeyine haksızlık yapıldığını, aslında kardeşinin FETÖ mağduru olduğunu söyledi. İtirazlar kabul edildi ve Öztürk 19 Ağustos tarihinde mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Tümgeneral yeni kararname ile KK EDOK Kurmay Başkanlığı’na atandı.

Darbe soruşturmasında tutuklanan general için tahliye kararıDarbe soruşturmasında tutuklanan general için tahliye kararı

Tuğgeneral Ahmet Biçer ise Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı olarak görevlendirildi. Tuğgeneral Biçer’in adı 15 Temmuz sonrasında gözaltına alınanlar arasındaydı. Darbeden sonra sıkı yönetim komutanı olarak atanacağı belirtilen askerler arasında yer aldığı iddia ediliyordu. Biçer’in darbeden sonra 8 general ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ise verdiği ifadede, darbeciler tarafından Hava Karargah Merkezi’ne götürüldüğünde Tuğgeneral Biçer’i derdest edilmiş halde gördüğünü söyledi. Biçer mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

GATA Haydarpaşa Hastanesi komutanı gözaltına alındıGATA Haydarpaşa Hastanesi komutanı gözaltına alındı