Cumartesi Anneleri 600. kez sordu: Neredeler?

Galatasaray Meydanı'nda 600. haftadır kayıplarını arayan Cumartesi anneleri kayıplara son verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumartesi Anneleri kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 600. kez toplandı. 1980 yılında İstanbul'da kaybedilen Hayretin Eren'in annesi Elmas Eren yaptığı konuşmada, "Başbakanın yanına gittim, bize 'çocuklarınızın kemiklerini bulacağız' dedi. 36 senedir gözümün yaşları kurudu. Pırıl pırıl çocuklarımızın suçu neydi? Neden bulamadılar yavrularımızın kemiklerini? Bunun sonu gelmeyecek mi?" dedi.

'HÜKÜMETLER DEĞİŞTİ AMA...'

1995 yılında tek çocuğu Murat'ı kendi elleriyle götürdüğü karakoldan geri alamayan Hanife Yıldız da şunları söyledi: "Bu adaletsizlik devam ederse biz 600 hafta daha burada oluruz. 600 haftada bir çok hükümet değişti. Yeni gelenler de öldürmeye devam ettiler. Bunu Roboski'de, Gezi'de gördük. Yargı yok adalet yok. Bu hükümetin de diğer hükümetten farkı yok."

anne4

'HEPİMİZ BİRAZ SUÇLUYUZ'

Diyarbakır'dan 'kayıplar bulunsun' çağrısıDiyarbakır'dan 'kayıplar bulunsun' çağrısı

'KÜRT OLMAKTAN BAŞKA NE SUÇU VARDI'

27 Ekim 1995'ten bu yana dedesinden haber alamayan Abdülkerim Yurtseven'in torunu Berivan Yurtseven de" Dedemin Kürt olmaktan başka ne suçu vardı. Kayıplarımızı bulana kadar Galatasaray Meydanı'nda olmaya devam edeceğiz" diyerek, mücadele kararlılıklarını dile getirdi.

mert55

anne2

CUMARTESİ ANNELERİNDEN SELAM

Öte yandan cunta döneminde kaybedilen çocukları için sürdürdükleri mücadeleyle bilinen Arjantin Plaza De Mayo anneleri de, Cumartesi Annelerine destek için bir ses kaydı gönderdi.

cumartesi-anneleridha-kopya

(Fotoğraflar: Volkan Mert / Hacı Bişkin/ DHA)

Öpülesi bir yalnızlık…Öpülesi bir yalnızlık…