Hasan Cemal: Abdullah Öcalan ile görüştüğümde bile soruşturma açılmamıştı

Kapatılan Özgür Gündem’in nöbetçi yayın yönetmenliğini yaptığı için 'Terör örgütü propagandası yapmak'la suçlanan üç gazeteci savcıya ifade verdi. Cemal 'Kürt gazetecileri ne kadar özgürse Türk gazetecileri de o kadar özgür olur' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla sembolik olarak genel yayın yönetmenliği yapan Gazeteciler Hasan Cemal, Tuğrul Eryılmaz ve Nadire Mater İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde savcılığa ifade verdi.

Gazeteci Hasan Cemal, 1993'te Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra bile kendisine soruşturma açılmadığını hatırlattı ve şunları söyledi:

"3 yıldır T24 adlı internet haber sitesinde gazeteci olarak yazamaktayım. 15.06.2016 tarihli Özgür Gündem isimli gazetenin nöbetçi genel yayın yönetmenliğini 1 günluk yaptım. Ben 47 yıllık gazeteciyim. Bu gazetecilik sürem içerisinde muhabirlikten başlayıp genel yayın yönetmenliğine kadar birçok faaliyette bulundum. Özgür Gündem isimli gazetenin genel yayın yönetmenliğini de gazetecilik dayanışması olarak kabul ettim. Kürt gazetecileri ne kadar özgürse Türk gazetecileri de o kadar özgür olur anlayışına sahibim. Özgür Gündem gazetesinin genel yayin yönetmenliğini yapmış olmam bütün yayınların iceriğini kabul etmiş olmam anlamina gelmez. Düşünce özgürlüğü kapasamında herkesin fikrini açıklayabileceğini kabul eden birisiyim. 47 yıllık gazetecilik hayatımda Kürt meselesinin neredeyse bütün aşamalarını bir gazeteci olarak yaşadım. Kendim kandile gittim. Burada örgüt yöneticileri ile görüştüm. 1993 yılında Bekaa da Abdullah Öcalan ile görüştüm. Bu görüşmeler sonrasında bile hakkımda çeşitli dedikodular çıkmasına rağmen hiçbir yasal soruşturma yapılmamıştır. Gazetecilik faaliyetlerinin temel hedefi barışı yakalayabilmektir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Suçsuzum."

Özgür Gündem ile dayanışma amacıyla ‘eş yayın yönetmenliği’ yapan gazeteciler hakkında açılan davalar 20 Eylül’de başlamıştı.