Velilere 'Öğretmeninize sahip çıkın' çağrısı

Kanun Hükmünde Kararname ile görevden alınan öğretmenler için çağrı yapıldı. Velilerden öğretmenlerine sahip çıkmaları istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016-2017 yeni eğitim ve öğretim yılı başlamasına 1 gün kala, Mardin Emek ve Demokrasi Platformu'ndan kamuoyuna çağrı geldi. Platformdan yapılan açıklamada, öğrenci velilerinin, açığa alınan bölgelerdeki öğretmenlere sahip çıkmalarını bekledikleri bildirildi.

'VELİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ'

Platform bileşenlerinden İnsan Hakları Derneği (İHD) adına konuşan Erdal Kuzu, okullarda öğrencilerle birlikte velilerin açığa alınan öğretmenlere sahip çıkma çağrısında bulundu. Kuzu, açığa alınan öğretmenlerin 19 Eylül Pazartesi günü okullara gideceğini ve özellikle açığa almaların yoğun olduğu okullarda velilere, öğretmenlere sahip çıkmaları için çağrılar yapılacağını ifade etti. Kuzu, konu hakkında yapılan basın toplantısında şunları söyledi: “17 Eylül Cumartesi günü sendika binamızda her gün saat 14.00'dan 18.00'a kadar oturma eylemi yapılacak. 21 Eylül Çarşamba günü ise açığa alınan arkadaşlarımız için hazırlanan itiraz dilekçelerini kendi okullarına vermeleri gerekmektedir.”

'EĞİTİM-SEN'E TACİZ'

Mardin Valiliği, kent merkezi ve ilçelerinde toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, stant açma ve çadır kurma gibi çeşitli etkinliklerin yapılmasını 3 Temmuz itibariyle 30 gün süreyle yasaklamıştı. Mardin Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısı sonrası ise polisin sık sık Eğitim-Sen'i arayarak "Eylem yaparsınız müdahale edeceğiz" dediği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)