Yüksekdağ: 'Bu kadar kanın ortasında nasıl bayram kutlayacaklar?'

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, IŞİD saldırısının yaşandığı yeri ziyaret etti. Yüksekdağ, ziyaret sırasında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gaziantep'te, 56 kişinin yaşamını yitirdiği, saldırının gerçekleştiği yeri ziyaret etti. Yüksekdağ, "Bu kadar kanın, gözyaşının ortasında tepedekiler, saraydakiler nasıl bayram kutlayacaklar bilmiyorum" diye konuştu.

Gaziantep'de, 20 Ağustos günü IŞİD'in bir düğünü hedef aldığı bombalı saldırıda 56 kişi yaşamını yitirdi. Figen Yüksekdağ, Beybahçe mahallesinde saldırının yaşandığı sokağı ziyaret etti.

Saldırıda yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından Yüksekdağ, açıklama yaptı. Saldırıyı gerçekleştirenlerden hesap sorulacağını belirten Yüksekdağ, yaşananların ardından bayram kutlamayacaklarını söyledi.

Yüksekdağ, "Birileri bayram edecek nasıl bayram edecek bilmiyorum. Bu kadar kanın üzerinden, bu kadar savaşın, ölümün, gözyaşının ortasında o tepedekiler, saraydakiler nasıl bayram kutlayacak bilmiyorum. Ama biz bayram etmiyoruz. Bizim evlerimize ne düğünler ne bayramlar gelmiyor. Bizlere bu acıyı bu kahrı dayatanlar biz eminiz ki huzur bulamayacaklar. Kendi iktidarlarının devamı için bu kadar kanı dökenler, bu kadar kanın dökülmesine sebebiyet verenlerde huzur bulamayacaklar."

Açıklamanın ardından Yüksekdağ ve aileler, saldırıda yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti. 46 kişinin defnedildiği Yeşilkent Mezarlığı'na yapılan ziyaretin ardından Yüksekdağ, Diyarbakır'a hareket etti. (DHA) 

Gaziantep'teki saldırıda ölenlerin çoğunluğu çocuktu. Bayram öncesinde çocukların mezarlarına şeker bırakıldı. Gaziantep'teki saldırıda ölenlerin çoğunluğu çocuktu. Bayram öncesinde çocukların mezarlarına şeker bırakıldı.