Erdoğan: DAEŞ'i bitirmek boynumuzun borcu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bayram mesajına askeri harekatlar damga vurdu: Fırat Kalkanı ilk adım... DAEŞ'i bitirmek boynumuzun borcudur... PYD'nin sonu da PKK gibi olacaktır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kurban bayramı mesajında, 15 Temmuz darbe girişimi, yürütülmekte olan askeri harekatlar ve trafik konusunda açıklamalarda bulundu.

"15 Temmuz gecesi tarihimizde görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldık" diyen Erdoğan, "FETÖ, PKK ve DAEŞ'le mücadele ediyoruz" dedi.

Mesajında 'Fırat Kalkanı Harekatı'na değinen ve "DAEŞ'i bitirmek boynumuzun borcudur" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun, yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz.

Güvenlik güçlerimizle ve bölgedeki kardeşlerimizle el ele vererek, Türkiye'yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız. FETÖ gibi PKK'nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur. PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD-YPG'yi de aynı akıbet bekliyor. DAEŞ denilen örgütü, hem Suriye'de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı, bunun ilk adımıdır."