İşadamı Abdullah Büyük tutuklandı

Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmada işadamı Abdullah Büyük tutuklandı. Büyük'ün cemaatin kasası olduğu iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaçtığı Bulgaristan tarafından iade edilen ve gözaltına alınan işadamı Abdullah Büyük tutuklandı.

FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan Abdullah Büyük, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra Bulgaristan'a kaçmıştı. Türkiye'ye iade edilen Büyük'ün, "himmet" adı altında para topladığı ve Gülen cemaatinin 'kasası' olduğu öne sürülüyor.

"HİMMET" İDDİASINI REDDETTİ

Türkiye'ye iade edildikten sonra tekrar gözaltına alınan Büyük, Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne ifade verdi.

Herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını öne süren Büyük, "Yaptığım her şey şeffaftır. Ben Ferhat Tunalı ismini kullanırım. Benim himmet topladığım iddiası doğru değildir. Zaten emniyet görevlileri gelip kamera kayıtlarını aldılar. Misafirlerimle birlikte oturup sohbet ediyorduk. Herhangi bir para toplama durumu söz konusu değildir. Benim himmet topladığım iddiası da doğru değildir" dedi.

İfadenin ardından mahkeme, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Terör örgütü propagandası yapmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu ileri sürdü.

Gizli tanık ifadeleri ve Büyük'ün yurt dışı çıkış yasağı bulunmasına rağmen Bulgaristan'a kaçması gerekçesiyle Büyük'ün tutuklanmasına karar verildi. (DHA)

Bulgaristan Abdullah Büyük'ü iade ettiBulgaristan Abdullah Büyük'ü iade etti

Bulgaristan'dan Türkiye'ye: Hepsinin kellesini vereceğizBulgaristan'dan Türkiye'ye: Hepsinin kellesini vereceğiz