Bozdağ: Öcalan'ın sağlık sorunu yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Abdullah Öcalan'la ilgili açıklamalar yaptı. Bozdağ, Öcalan'ın güvenliği ve sağlığının yerinde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili soruları yanıtladı.

"Abdullah Öcalan'ın hem sağlığı hem de güvenliği ile ilgili asılsız bilgiler yayılıyor" diyen Bozdağ, "Şunu çok net ifade edeyim Abdullah Öcalan'ın güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun yok. Oradaki güvenlik tedbirleri en üst düzeyde 15 Temmuz'dan sonra cezaevinin güvenliğiyle ilgili tedbirler yeniden gözden geçirildi" diye konuştu.

'HEYET GÖRÜŞTÜ'

Bozdağ şunları söyledi: "Sürekli kontroller yapılıyor. Sağlığıyla ilgili herhangi bir sorun yok. 28-29 Nisan tarihlerinde Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi'nden (CPT) bir heyet yakın bir zamanda geldi, oraya gitti ve kendisiyle görüştü. Abdullah Öcalan üzerinden, terör örgütü kendini konsolide etmek için pek çok yalanı ortaya koyuyor. Terör örgütü yalan bilgiler yayarak algı oluşturmaya çalışıyorlar. Aziz vatandaşlarımız bu kara propagandaya inanmasınlar."