Bingöl'de 3 gün mitingler yasaklandı

Bingöl Valiliği, 3 gün boyunca miting ve gösterileri yasakladı. Valilik kararına gerekçe olarak OHAL Kanunu gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bingöl Valiliği 5, 6 ve 7 Eylül tarihlerinde miting, açık hava toplantısı, gösteri ve yürüyüşlerinin yasaklandığını açıkladı. Bingöl'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP), 6 Eylül'de yapmayı planladığı miting de yasaklanmış oldu.

HDP ve DBP, Bingöl'de 'Tecrite son barışa ses vermek için alanlardayız' mitingi yapacaktı. 6 Eylül'de yapılması planlanan mitinge HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy da katılacaktı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla, 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11'inci ve 14'üncü maddelerine istinaden ilimiz genelinde 05-06-07 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak olan her türlü miting, halk buluşması, açık hava toplantısı, gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, basın açıklaması, stand açma, çadır kurma vb. türdeki tüm etkinlikler yasaklanmıştır" denildi. (DHA)