Akıncı Üssü'nün yakınında dolar dolu çanta bulundu

15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü'nün yakınlarında dolar dolu çanta bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı (Akıncı Üssü) yakınlarında bir çoban tarafından içi dolar dolu çanta bulundu.

Hayvan otlatan bir çoban, bugün içi dolar dolu çanta buldu. Çoban, hayvanların sahibi Ahmet Gürağaç'a durumu bildirdi. İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verilmesinin ardından ekipler olay yerine geldi. Çanta içinde yaklaşık 200 bin dolar olduğu öne sürüldü.

Çantanın, darbe girişiminde bulunanlar tarafından bırakıldığı ya da atıldığı üzerinde duruluyor.

2 TELEFON VE 1 FLASH BELLEK BULUNDU

Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan gelen ekiplerin aldığı çanta, bir astsubay tarafından alınan çanta incelenmek üzere Kazan Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Çantada sim kartı içinde 2 cep telefonu ve bir de flash bellek bulunduğu öğrenildi.

Kazan'da yaşayan Emin Özden, "Darbe girişimine katılanlar o sabah saatlerinde buradan kaçmaya çalıştılar ancak biz müdahale ederek jandarmaya teslim ettik. Bu çanta onlardan kalmış olabilir" dedi.

DARBECİLERİN MERKEZİYDİ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan (Akıncı Üssü) havalanan savaş uçakları, TBMM, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ni bombaladı. Darbecilerin esir aldığı Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları bu üsse getirildi.

Savaş uçaklarının kalkmasını engellemek için üssün önüne gelen bölge halkına da ateş açıldı. Askerlerin açtığı ateşle 9 kişi hayatını kaybetti, 92 kişi de yaralandı. (DHA)