Tutuklu avukat Deniz Sürgüt 1 yıldır hakim yüzü göremedi

Hak ihlali iddialarını raporlaştırmak için gittiği Şırnak'ta gözaltına alınan ve tutuklanan Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi avukat Deniz Sürgüt, ilk duruşmaya hukuki olmadığı gerekçesiyle SEGBİS yoluyla bağlanmayı reddetti. Duruşma 3 Kasım'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat Deniz Sürgüt 6 Ağustos 2015 tarihinde sivil ölümleri iddialarını raporlaştırmak ve orman yangınlarını araştırmak üzere Şırnak’ın İdil ilçesine gitti. Avukat Sürgüt, daha sonra polisler tarafından İdil’de gözaltına alındı. Sürgüt gözaltına alındıktan sonra, Midyat Cezaevi'nden Gümüşhane Cezaevi'ne sevk edildi.

İlk duruşması bugün görülen Sürgüt, mahkemeye SEGBİS yoluyla bağlanmasının hukuki olmadığını belirterek, mahkeme heyeti karşısında ifade vermek istemedi. Bunun üzerine duruşma 3 Kasım'a ertelendi.

MÜEBBETLE YARGILANIYOR

Deniz Sürgüt'ün avukatı Hüseyin Boğatekin, meslektaşının 13 aydır hiçbir delil olmadan gözaltında tutulmasının hukuki hiçbir dayanağının olmadığını ifade etti.

Sürgüt'ün, Özgür Hukukçular Derneği adına Güneydoğu'da yaşanan hak ihlalerini ve sivil ölümlerini raporlaştırmak için İdil'e gittiğini aktaran Boğatekin, şunları söyledi:

"Deniz, Özgür Hukukçular Derneği adına Güneydoğu'da yaşanan hak ihlallerini ve sivil ölümlerini raporlaştırmak için İdil'e gitti. Bölgede yaşanan kaos ortamından dolayı Deniz'i gözaltına aldılar. Tek bir delil dahi olmadan müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor. Mahkemeye defalarca Deniz'in insan hakları savunucusu ve avukat olduğuna dair bütün belgeleri gerekli mercilere ilettik. Ayrıca Deniz'in 1 Eylül'deki ilk duruşması için mahkemeye getirilip ifade vermesini talep ettik. Fakat hiçbir şekilde taleplerimiz yerine getirilmedi. Deniz'in sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı tutukluluk süresi devam ediyor. "

Deniz Sürgüt, 13 aydır Gümüşhane Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. İlk duruşması Midyat 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Sürgüt, adil bir yargılamanın yapılmayacağı talebiyle mahkemeye SEGBİS yoluyla bağlanmayı reddetti. Sürgüt'ün duruşması 3 Kasım'a ertelendi.

Avukat mahkemeye 1 yılda çıkabildi!Avukat mahkemeye 1 yılda çıkabildi!