Çavuşoğlu: YPG çekilmezse hedef olur

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, YPG'nin IŞİD'i hedef alan Cerablus operasyonundan rahatsız olmaması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fırat Kalkanı" adı verilen cerablus operasyonuna ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, ile Ankara'da yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, cerablus operasyonuyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Operasyonun amacı, DAEŞ terör örgütünü temizlemektir. 5-6 ülke bile bu konuda işbirliği yapsaydı bugüne kadar Suriye'de ve Irak'ta DAEŞ diye bir terör örgütü kalmazdı. Bölgeye burayı terk etmek zorunda kalanlar yerleştirilmeli. YPG'nin amacı bu değil. Kendisi gibi düşünmeyen Kürtler de dahil herkesi göçe zorlayarak etnik temizlik yapıyor. YPG, PKK, PYD'nin rahatız olmasının sebebi de budur. Madem ortak hedef DAEŞ niye rahatsız oluyor? YPG'nin hem ABD'nin söz verdiği gibi hem de kendilerinin açıkladığı gibi bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmesi gerekiyor. Geçmediği takdirde hedef olacaktır."

TSK'DEN 20 NOKTAYA TOP ATIŞI

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Cerablus ve etrafında bulunan obüs toplarıyla 20 hedefe atış yapıldı. Toplam 61 atış yapıldığını duyuran TSK, sivillerin zarar görememesi için gereken önlemlerin alındığını öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)