Gültekin Avcı İzmir'de tutuklandı

FETÖ soruşturmasında yeni tutuklama... Eski savcı ve kapatılan Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı, cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı ve kapatılan Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı, tutuklandı. Avcı ile birlikte işadamı Turgay A. da tutuklandı. Avcı ve Turgay A., "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İZMİR'DE YAKALANMIŞTI

Savcılık görevinden ayrıldıktan sonra avukatlık yapmaya başlayan Gültekin Avcı, geçen Eylül ayında da, İstanbul'da Selam Tevhid soruşturmasında tutuklanmış, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Avcı'nın İzmir'de saklandığı bilgisini alan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bulunduğu eve dün operasyon düzenledi.

'Muta nikahı', 'Selam Tevhid Terör Örgütü', 'istihbarat' odaklı yazılarıyla kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştığı, haklarında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiği, 17- 25 Aralık girişimleriyle eşzamanlı olarak operasyon düzenleme niyetiyle hareket ettiği ileri sürülen Gültekin Avcı, 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' ve 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmekle' suçlanıyordu.

SAÇLARINI BOYATMIŞ

Tutuklanan Gültekin Avcı'nın, polisten kaçtığı dönemde tanınmamak için saçlarını boyattığı dikkatlerden kaçmadı. (Haber Merkezi)