Barzani Meclis'te: En büyük tehlike IŞİD

İKBY Başkanı Mesud Barzani, TBMM'yi ziyaret etti. Görüşmede, IŞİD'le mücadele Cerablus operasyonu ve Gülen okulları ele alındı.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA - TBMM bu gün iki yabancı konuğu ağırladı. Meclis başkanı İsmail Kahraman'ı ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’den sonra Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, ziyaret etti.

Barzani, Kahraman'la görüşmesinde "IŞİD’le mücadele çok önemli mesajı" verdi. Bu mücadelenin askeri olduğu kadar başka açılardan da kararlı biçimde yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Barzani, “Şu an en büyük tehlike ve tehdit IŞİD” dedi.

HDP'Lİ SANCAR GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

Kahraman-Barazini görüşmesine HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da katıldı. Sancar'a Duvar’a görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“Sayın Kahraman darbe girişimiyle ilgili bilgi verdi. FETÖ örgütlenmesi konusunda bilgiler sundu. Bu konuda da Irak Kürdistan yönetiminden de destek ve katkı beklediklerini söyledi. Özellikle FETÖ’nün kuruluşları ve okulları için. Bölge için IŞİD’in bölge için büyük bir tehlike arz ettiği konuları da gündeme geldi. Bu konuda, Mesut Barzani çok net olarak IŞİD’le mücadelenin çok önemli olduğunu askeri açıdan olduğu kadar başka açılardan da bu mücadelenin kararlı biçimde yürütülmesi gerektiğini söyledi. Şu an en büyük tehlike ve tehdidin IŞİD olduğunun atını çizdi. Sayın Kahraman hemfikir olduğunu belirti. Cerablus operasyonu IŞİD’e karşı olma boyutuyla gündeme geldi”

Barzani heyeti görülmelerin ardından TBMM’nin 15 Temmuz ecesi bombalanan bölümlerini gezdi.