Bakan Ala: Seyirci kalamayız

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cerablus'ta koalisyon güçleriyle hareket edildiğini söyledi. Ala, "Türkiye, terörle savaş halindedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Efkan Ala, TSK'nin Halep'in Cerablus kentine yaptığı 'Fırat Kalkanı' operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ala, "Türkiye'ye yönelik açık tehlike söz konusudur, seyirci kalamayız. Çok kısa zamanda ortadan kaldırmayı düşünüyoruz. Ümit ederim kısa zamanda oradan netice alırız" dedi.

'GÜVENLİKLERİ SAĞLANDI'

Bakan Ala'nın açıklamaları şöyle: "Türkiye terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Türkiye adeta terör örgütleriyle savaş halindedir. Bu bölgede Türkiye'ye yönelik açık, hazır tehlike söz konusudur. Dün 9 tane, bugün 1 tane attılar. Türkiye buna seyirci kalamaz. Türkiye kendi sınırlarının güvenliğini, vatandaşının güvenliğini sağlayacaktır. Uluslararası hassasiyeti dikkate alarak bunu yapıyor. Orada, bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Bu ortadan kaldırılacaktır. Türkiye bu inisiyatifi alırken, kendi vatandaşının güvenliğini de almıştır. Karkamış'taki vatandaşlarımız ve 6 köyümüzdeki vatandaşlarımız başka bölgelere alınmıştır. Bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar bu sürecektir. Terörle karşılaşan ülkelerin, denizaşırı bölgelerde aldıklarını inisiyatif burada anlaşılmalıdır."

Etiketler Efkan Ala cerablus