Kadınlardan Emin Pazarcı hakkında suç duyurusu

Ankara Kadın Platformu, Akşam gazetesinin Ankara temsilcisi Emin Pazarcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Pazarcı sosyal medya hesabından, polisin cinsel saldırıyla tehdit ettiği kadın gazeteciye hakaret içeren ve tecavüzü sıradanlaştıran bir paylaşımda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Özgür Gündem gazetesine polis baskını sırasında gözaltına alınan İMC televizyonu muhabiri Gülfem Karataş, polis tarafından cinsel saldırıyla tehdit edildiğini öne sürmüş, Akşam gazetesinin Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı da sosyal medya hesabından kadınları aşağılayan ve tecavüzü sıradanlaştıran bir açıklama yapmıştı. Pazarcı'ya, "Ağzını topla Emin!" diyen Ankara Kadın Platformu, Pazarcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Emin Pazarcı'nın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyleydi, "Çözemedim, ne çekicilikleri ve özellikleri var bunların? Uzun süredir izliyorum, yakalanıp gözaltına alınan PKK yandaşları genellikle 'polis beni tecavüzle tehdit etti' diyor. En son olarak da Özgür Gündem muhabirlerinden biri katıldı bu iddiaya. İnceliyorum, sağdan bakıyorum olmuyor, soldan bakıyorum olmuyor. Aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı süzüyorum, yine olmuyor. Bir gariplik var bu işte. Ya emniyet içindeki gözünü iyice karartmış uçkuruna düşkünler hep bunlara rastlıyor ya da PKK operasyonlarına sürekli olarak aşırı derecede gözleri bozuk memurlar gönderiliyor. Tabii bu 'tecavüz' kelimesinden bir türlü vazgeçmeyenler, olmasını istediklerini değil gerçekten olanları söylüyorsa!"

Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan kadınlar Emin Pazarcı'ya şu sözlerle yanıt verdiler, "Emin Pazarcı, sağdan bakıyoruz olmuyor, soldan bakıyoruz olmuyor, aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı süzüyoruz yine olmuyor. Sen cinsiyetçisin, sen tacizi ve tecavüzü onaylayan bir kadın düşmanısın, oturduğun yerden kadınların bedenine ilişkin saldırıları meşrulaştıran saldırganın tekisin!"