IŞİD havan attı, Karkamış boşaltılıyor

IŞİD'in kontrolündeki Cerablus'tan atılan havan Gaziantep'in Karkamış ilçe merkezine düştü. Polis can güvenliği için halktan ilçeyi boşaltmasını istedi. Kamu personeli iki gün idari izinli sayılacak. Belediye Başkanı ise "İlçenin boşaltılması için resmi tebligat yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'den atılan bir havan mermisi Karkamış ilçe merkezinde belediye yakınlarına düştü. Havan mermisi IŞİD'in kontrolündeki Cerablus'tan atıldı.

Polis yaptığı anonslarla can güvenliği için halktan ilçeyi boşaltmasını istedi.

Aracı olmayanlar için kaymakamlık önüne minibüsler getirildi.

İlçede görevli kamu personeli iki gün idari izinli sayılacak.

Havan mermisinin ardından sınırda konuşlu birlikler Carablus’taki IŞİD hedeflerini ateş altına aldı.

karkamis3

BELEDİYE: RESMİ BOŞALTMA TEBLİGATI YOK

Belediye hoparlörlerinden vatandaşların evlerinden çıkmamaları yönündeki yapılan anonsların ardından polisler ise ilçe meydanına gelerek basın mensuplarının ve yurttaşların can güvenliği için ilçeyi boşaltmasını istedi.

Belediye başkanı, ilçenin boşaltılması yönünde resmi tebligat yapılmadığını açıkladı.

VALİLİK: BOŞALTILMASI UYGUN GÖRÜLDÜ

Akşam saatlerinde Gaziantep Valiliği'nden Karkamış'a ilişkin şu açıklama yapıldı: "Suriye sınırına yakın 6 mahallede bulunan vatandaşların can ve mal güvenliği için daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ayrıca kamu personelinin de 2 gün izinli sayılması daha uygun görülmüştür."

7 HAVAN MERMİSİ ATILDI

Karkamış'a sabahtan bu yana 5'i boş araziye olmak üzere 7 havan mermisi düştüğü belirlendi. Karkamış'taki obüslerle Cerablus'taki IŞİD hedeflerine akşam saatlerinde yeniden ateş açıldı.

ÇAVUŞOĞLU: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile düzenlediği ortak basın toplantısında Cerablus harekatıyla ilgili "Hem Afrin'den doğuya doğru kuzeyden giden, hem de Cerablus'tan başlayacak operasyona da her türlü desteği vereceğiz. Aktif bir şekilde DAEŞ'e karşı mücadelede yer alıyoruz" ifadelerini kullandı.