Filistinli mahkumlara destek açıklaması

Cezası bitmesine rağmen İsrail'in tahliye etmediği Filistinli mahkum Bilal El-Kayed için Ankara'da açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi Bilal El-Kayed, 15 yıldır İsrail cezaevlerinde yatıyor. Cezası bitmesine rağmen Kayed'e idari hapis cezası verildi ve tahliye edilmedi. 15 Haziran'dan beri açlık grevinde olan Bilal El-Kayed için Ankara'da basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya Filistinli gazeteci-yazar Hasan Tahravi, gazeteci Bereket Kar, SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü katıldı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan açıklamada konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, binlerce tutuklunun İsrail cezaevlerinde acı çektiğini belirtti. Kürkçü, “İnsanlar cezaevlerinden nasıl çıkacaklarına dair hiçbir öngörüye ve ümide sahip olamayacak şekilde hapis yatarlarken, Tayyip Erdoğan kendi iktidar umuduyla bu anlaşmayı yenileyecek” şeklinde konuştu.

İsrail ve Türkiye arasında yapılan anlaşmayı halklara karşı düşmanlık ortaklığı olarak niteleyen Kürkçü, TBMM'de anlaşmaya karşı hayır oyu kullanacaklarını belirtti.

Kayed’in 20 yaşında cezaevinde girdiğini anlatan Filistinli gazeteci yazar, Hasan Tahravi, 15 yıl sonra çıkışında yeniden "idari tevfikat" adı altında tutuklandığın aktardı. Bunun keyfi bir uygulama olduğunu ifade eden Tahravi, kararın ardından tüm Filistinli mahkumların açlık grevine başladığını söyledi.

Tahravi,“Boş midesiyle siyonizmi yeneceğine inanıyoruz. Onların kararlarını boşa çıkartacağına inanıyoruz. İlan ettiği ölüm orucu aslında bütün dünya özgürlükçü güçleriyle bir mesaj ve dayanışmayla beraber, bugünkü İsrail siyonizminin alt edileceğine inanıyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

15 yıldır İsrail cezaevlerinde yatan FHKC liderlerinden Bilal El-Kayed'e, tahliye olacakken "idari tutuklama" adı altında tekrar hapis cezası verildi. 13 Haziran'da Askalan Cezaevi’nden Ramon Cezaevi’ne nakledilen Kayed, hukuksuz uygulama ve Filistinli tutsaklar için 15 Haziran öldüm orucuna başladı. Kayed’e destek için çok sayıda Filistinli mahkum da açlık grevine katıldı.

İsrail’de 10 yıldır esir olan FHKC Genel Sekreteri Abdullah Saadet ve Fransa’da 29 yıldır cezaevinde olan Lübnanlı George Abdullah da açlık grevleri ve ölüm orucuyla destek veriyorlar.

bilal-kayed-ilgili-haber