IŞİD Gülen'i 'tuğyan' ilan etti

IŞİD'in yayınladığı öne sürülen Konstantiniyye dergisi darbe girişimi ve Fethullah Gülen'le ilgili bir yazı yayınladı. Dergi Gülen'i 'tuğyan ve fesad' diye niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkçe yayınlanan Konstantiniyye dergisinin son sayısında Nurculuk tarikatı, Fethullah Gülen ve 15 Temmuz'a ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı bir yazı yayınladı.

Cumhuriyet'in aktardığına göre Fethullah Gülen ve Nurcuların aynı düşüncede olduğunu yazan dergide şunlar dile getirildi:

"Risale-i Nur’un kaynaklık ettiği cemaatlerden birisi de hiç şüphesiz tuğyan ve fesat cemaati olan Gülen cemaatidir. Fikri kaynaklarını bu sapkın risalelerin oluşturduğu bu Nurcu cemaatlerin arasında neredeyse bir farklılık yoktur. Ve hemen hemen hepsinin genel anlamda küfür, şirk, bidat, sapıklık ve düşünceleri birdir."

'HEPSİ DE TAĞUTTUR'

Yazının 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bölümünde ise 'Müslümanların Erdoğan veya Gülen'in tarafında yer almaması gerektiği' savunulurken şu ifadeler kullanıldı:

"Şunu ifade etmekte fayda vardır ki; Son dönemde Türkiye’de yaşanan olaylarda Müslümanların herhangi bir tağutun safında maslahat ve benzeri gerekçelerle yer almamaları gerekir. Hangi tağutun yanında yer alırsanız alın ister size göre iyi olsun isterse kötü olsun farketmez hepsi de tağuttur ve onların safında yer alan herkes kafirdir."

TUĞYAN NE DEMEK?

Arapça "tuğyan" kelimesi "Dini açıdan anlamı haddi aşma, zulüm, azgınlık, sapıklık; isyan, küfür" gibi anlamlara geliyor.