Mardin'de Eğitim Senlilere gözaltı

Mardin'in Midyat ilçesinde Eğitim Sen yöneticileri gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenlere 5 günlük gözaltı süresi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Midyat'ta sabah saatlerinde Eğitim Sen üyeleri ve yöneticileri gözaltına alındı. 5 günlük gözaltı süresi verilen Mehmet Emin Çiçek, Muzaffer Baran, Mustafa Ayaz, Mehmet Nur Budak ve Tülay Demir avukatlarıyla görüştürülmüyor.

5 GÜNLÜK GÖZALTI SÜRESİ VERİLDİ

Emniyetten kendilerine gözaltılarla ilgili bilgi verilmediğini söyleyen Mardin Eğitim Sen başkanı Hamdullah Yıldırım, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Sabah saatlerinde yapılan baskınlarda Eğitim Senli üyelerimiz gözaltına alındı. Eğitim Sen üyemiz İlhan Bayar'ın evine baskın yapıldı. Fakat kendisi evde olmadığı için bilgisayarına ve kitaplarına el konuldu. Avukatlardan aldığımız bilgiye göre emniyet gözaltı süresini 5 güne kadar uzatmış. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmedi. Bu haksız ve adil olmayan uygulamayı kabul etmiyoruz."

'BACAĞI YOK 2 GÜNDÜR GÖZALTINDA'

Gözaltına alınanlar arasında Mehmet Nur Budak'ın bacağının olmadığını ve dışarıda tedavi görmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım şöyle devam etti: "6 arkadaşımıza daha önce sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarından dolayı her birine 1 yıl 6 ay gibi cezalar verildi. 6 arkadaşımız ise farklı illere sürgün edildi. 2 gün önce gözaltına alınan Mehmet Nur'un kasığından itibaren bacağı yok. Kendisinden 2 gündür hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Mehmet Nur, her gün hastanede tedavi görüyordu. Bu durum büyük bir yaşam hakkı ihlalidir. Tamamı kamu görevlisi olan öğretmen arkadaşlarımız bu hukuksuz 5 günlük gözaltı durumunun gözden geçirilerek savcılığa çıkarılmalı. Bu hukuksuz ve haksız saldırılara derhal son verilmelidir.”

Midyat Eğitim Sen üyesi Ayşe Bal Cobadak'ın eşi Midyat Ses temsilcisi doktor Aykut Cobadak ve HDP  ilçe eşbaşkanı Harbiye Demir'in eşi Ahmet Demir'de dün gözaltına alındı. Demir, Mustafa Kemal ilkokulunda müdürlük görevini yürütüyordu.

Yıldırım, emniyetin elinde 20'ye yakın Eğitim Sen üyesinin isminin olduğunu öğrendiklerini belirterek gözaltı sayılarının artabileceğini söyledi.

egitimsen1

Mehmet Nur Budak