10 bin kişi memuriyetten atılacak

Mahkeme, 2010 yılında yapılan KPSS'yi iptal etti. Sınavı kopya ile kazandığı öne sürülen 10 bin 151 kişi memurluktan atılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2010 yılında KPSS sorularını önce elde edip, sınavı kazandığı iddia edilen 10 bin 151 kişi memuriyetten atılacak. Ankara Savcısı Yücel Erkman, isim listesini Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecek.

Habertürk gazetesinden Fevzi Çakır'ın haberine göre, 2010 KPSS’de kopya çekildiği iddiaları üzerine ÖSYM Yürütme Kurulu, 17 Eylül 2010’da Eğitim Bilimleri Testi'ni iptal etti. Fakat, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları iptal edilmedi. Eğitim Bilimleri Testi’nden 100 veya üzerinde soruya cevap veren 3 bin 227 büyük bölümü sınava girmedi. Bu adaylar, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden aldıkları puanla memur oldu.

MAHKEME SINAVI İPTAL ETTİ

Sınava giren adaylardan biri, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarının iptali için mahkemeye başvurdu. Mahkeme davayı reddederken, Danıştay 12. Dairesi bu kararı bozdu.

Danıştay'ın kararı sonrası açılan davada, Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2 testi de geçen ay iptal etti. Kararda, soruların sınavdan günler öncesinde sızdırıldığının sabit olduğu belirtildi.

150 BİN KİŞİ MEMUR OLDU

2010'daki Genel Yetenek ve Genel Kültür sınav sonuçlarıyla 150 bin kişi memur oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “KPSS’nin tamamının iptali söz konusu değil, hak etmeyenler ayıklanacak” şeklinde konuştu.

Eğitim Bilimleri Testi’nde kopya çekildiğini kanaatine varılan soruşturma Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından yürütülüyor. Erkman, 7 akademisyenden oluşan bir bilirkişi heyeti oluşturdu. Sınavda 90 ve üzeri puan yapan 81 bin 706 kişinin cevap kağıtları ve soru kitapçıkları incelendi. İncelemede 10 bin 151 kişinin sınav sorularını önceden elde ettiği öne sürüldü.

MEMURİYETTEN ATILACAKLAR

Savcılığın hâlâ değişik kamu kurumlarında çalışan 10 bin 151 kişiyi, Devlet Personel Başkanlığı’na bildireceği öğrenildi. Bu isimlerin bildiriminden sonra kamu ile ilişiklerinin KHK kapsamında kesileceği kaydedildi. Tespit edilen şüpheliler arasında TBMM ve MİT’ten isimler ile 80 kaymakam olduğu öğrenildi. Savcılık kaynakları, “Şüpheli sayısı daha da artabilir” dedi.

Etiketler 2010 KPSS KPSS iptal