Adana'da Gülen'e yakalama kararı

Adana'da, Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Karar İncirlik Hava Üssü soruşturması kapsamında  alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, meslekten ihraç edilen ve darbenin başarılı olması halinde sözde 'Sıkıyönetim Komutanı' olarak atanacağı belirlenen İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın da aralarında bulunduğu çoğunluğu asker 37 tutuklunun görev yaptığı İncirlik Hava Üssü soruşturması dosyasında alınan ifadeler ve toplanan kanıtlar sonucunda yeni bir adım attı.

Savcılık, Adana'da yürütülen soruşturma kapsamında 'FETÖ/PDY' silahlı terör örgütü ele başı olduğu gerekçesiyle Fethullah Gülen hakkında 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs' ve 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesini istedi.

'1 NUMARALI SANIK'

Bu istemi değerlendiren Adana 6'ıncı Sulh Hakimliği, başvuruyu yerinde görerek Gülen hakkında 4 suçtan yakalama kararı verdi. Gülen'in, iade edilmesi halinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma dosyası kapsamında da yargılanacağı belirtildi. Ayrıca daha önce belediyeden usulsüz para aktarmaları ve imar uygulamaları ile ilgili olarak açılan bir davada da Fetullah Gülen 1 numaralı sanık olarak yer alıyor.(DHA)