Gülen kavgası aileyi parçaladı: Birbirlerini reddettiler

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güç olduğu öne sürülen Gülen cemaati tartışılmaya devam ediyor. Gülen'e yönelik sevgisini her fırsatta dile getiren ünlü basketbolcu Enes Kanter evlatlıktan reddedidiği haberleri üzerine açıklama yaptı, "Hocaefendi yolunda anam, babam feda olsun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen NBA oyuncusu Enes Kanter, babasının yazdığı belirtilen “evlatlıktan reddetme” mektubuna cevaben “Hocaefendi yolunda anam, babam, kardeşlerim tüm sülalem feda olsun” dedi ve mektubunu “Enes (Kanter) Gülen” diye imzaladı.

NBA oyuncusu Kanter'in, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi babası Prof. Mehmet Kanter, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında dün açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Mehmet Kanter'in oğlunu evlatlıktan reddettiğini bildiren bir mektup kaleme aldığı ve şu ifadeleri kullandığı iddia edilmişti:

“Enes’in FETÖ tarafından hipnotize olduğunu ve kullanıldığını düşünüyoruz. Enes’i başta ben babası ve Kanter ailesi evlatlıktan reddediyoruz. Bir an önce soy ismini değiştirmesini istiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Türk halkından böyle bir çocuğum olduğu için utanç duyarak özür diliyorum.’‘

'ALLAH VAR GAM YOK'

Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Enes Kanter ise "Hocaefendi yolunda anam, babam, sülalem feda olsun!" dedi.

“Vefalı, fedakar insanların gözyaşlarıyla büyüttüğü ‘Hizmet Hareketi’ için bir Enes’in değil, bin Enes’in feda olsun” diyen Kanter, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu dava uğrunda bir değil saçlarım adedince başım olsa yine veririm feda olsun. Rabbim benim ömrümden alsın her saniyesini yiğit hocama versin. Hizmet yolunda cennetim feda olsun, cehennemlere güler geçerim. Canım hocamın sevgisi ana, baba, kardeş bütün sevgilerin üzerindedir. Biz bu hizmeti sokakta bulmadık ki birkaç pakrudin dönme yüzünden bırakalım. Anam babam sana feda olsun, hizmet yolunda feda olsun bu dava uğranda feda olsun. Kimsenin zerre şüphesi olmasın. Allah (cc) sahabi ruhunu yeniden dirilten bu garip davanın garip yolcularına sahip çıkacaktır şahlandıracaktır. Dayanın abilerim dayanın ablalarım dayanın kardeşlerim. Sıkının dişinizi. İmtihanı kaybetmeyelim. Kazanma kuşağında kaybedenlerden olmayalım. Bundan sonra benim anam da babam da benim kardeşlerim de dünyanın 170 küsür ülkesinde Türk bayrağını şerefle dalgalandıran o fedakar hizmet erleridir. Bundan sonra benim ailem o gözü yaşlı hocaefendimdir. Zalimler yakın zamanda savrulup gidecektir. Sıkın dişinizi Allah bizimle beraber. Mevlam herşeyi güzel eyleyecek. Bu davadan vazgegeçilmez. Allah var gam yok."