Gökhan Açıkkolu gözaltında hayatını kaybetti

Darbe soruşturması kapsamında 13 gündür gözaltında olan Gökhan Açıkkolu hayatını kaybetti. Ailesi, darp edilerek gözaltına alınan Açıkkolu'nun şeker hastası olduğunu söylemelerine karşın polisin bunu dikkate almadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin ardından yaygın olarak gözaltında işkence olaylarına rastlandığı belirtilirken, kamuoyuna yansıyan darp görüntüleri tartışmalara neden olmuştu. 23 Temmuz'da gözaltına alınan Gökhan Açıkkolu'nun bugün gözaltında yaşamını yitirmesi, işkence iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi soruşturması kapsamında Ümraniye'de gözaltına alınan Gökhan Açıkkolu'nun fenalaşarak hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıkkolu 13 gün önce evinde yüzükoyun yere yatırıldıktan sonra elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alınmıştı. Ailesi, Açıkkolu'nun şeker hastası olduğunu söylemelerine karşın bugüne kadar bir sonuç alamamıştı.

Daha önce yazar 80 yaşındaki Hilmi Yavuz'a gözaltında tutulduğu iki gün boyunca ilaçları verilmemiş, ailesinin bu konudaki girişimleri sonuçsuz kalmıştı.