9 ay 10 gün önce yayınlanan reklam delil oldu

Zaman'ın çok konuşulan reklam videosu delil kabul edildi. Ekrem Dumanlı için de yeni bir yakalama kararı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zaman gazetesinin 15 Temmuz'dan 9 ay 10 gün önce yayınlanan reklam videosu FETÖ soruşturmasında delil kabul edildi. 'Sükutun Çığlığı' adlı reklam videosu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe soruşturması dosyasına delil olarak konuldu. Gazetenin o dönem genel yayın yönetmeni olan Ekrem Dumanlı hakkında da, darbe suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

DOSYAYA SUNULDU

Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, 'Sükutun Çığlığı' adıyla 5 Ekim 2015 günü yayınlanan reklam filminde, darbe sonrasına göndermeler yapılması dikkat çekmişti. Önce siren seslerinin duyulduğu, ardından bir bebeğin gülüşünün ekrana geldiği reklamın yayınlanmasından 9 ay 10 gün sonra, 15 Temmuz'da darbe girişiminin gerçekleşmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, videoyu darbe soruşturması dosyasına delil olarak koydu.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay, gazetenin o dönem genel yayın yönetmeni olan Ekrem Dumanlı'nın reklam filmiyle ilgili ifadesini almak istedi. Fakat Dumanlı ifade çağrısına cevap vermedi. Savcı Tuncay'ın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği, yeni bir yakalama kararı çıkardı. Buna göre, Dumanlı görüldüğü yerde yakalanacak.