'Fethullahçı değil atesit ve Marksistim'

Tunceli Üniversitesi'nden uzaklaştırılan Doç. Candan Badem, kendisine yöneltilen suçlamaya tepkili: "Ateist ve Marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunceli Üniversitesi  Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Candan Badem, görevinden uzaklaştırıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından üniversitelerde başlatılan 'FETÖ/PDY' soruşturmaları devam ederken Doç. Badem bölüm başkanlığından alındı. Bir süre sonra ise Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü, Badem'i  3 ay süreyle görevden uzaklaştırıldı.

İMC TV'de Banu Güven'e konuşan Doç. Candan Badem  yaşadıklarını anlattı. Badem, bölüm başkanlığından alındıktan sonra başlatılan bir disiplin soruşturması gerekçe gösterilerek üniversiteden uzaklaştırıldığını söyledi.

Kendisine sözlü olarak, bu soruşturmanın ‘FETÖ’ kapsamında olduğunun iletildiğini belirten Badem, hiçbir İslami gruba sempati duymadığını belirtti. Gülen cemaatiyle de hiçbir zaman yollarının keşişmediğini, belirten Badem, üniversite yıllarından beri sol-sosyalist, Marksist görüşlü bir insan olduğunu belirterek büyük bir şok yaşadığını söyledi.