CHP'den TRT'ye Erhan Çelik çağrısı

CHP milletvekili Arslan, TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a 'Erhan Çelik'e ödenen ücreti açıklayın' çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı

ANKARA - CHP, TRT’den yüksek rakamlarla transfer edildiği öne sürülen Erhan Çelik’le yapılan sözleşmeyi açıklanmasını istedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

TRT Ana Haber'in başına getirilen Erhan Çelik'e ödenecek ücretle ilgili bir dizi iddianın ortaya atıldığını hatırlatan Arslan,  "TRT Erhan Çelik'e 206 lira maaş ödeneceği yolundaki iddiaları yalanlamamıştır" dedi.

ŞEFFAFLIK İLKESİNE VURGU

CHP'li Arslan önergesinde şunlara yer verdi: "15-16 Temmuz darbe girişimi sonrasında TRT Ana Haberleri sunma görevinin kurum dışından sözleşme ile çalıştırılan Erhan Çelik'e verilmesi, kamuoyunda farklı nedenlerle eleştiri konusu olmuştur. Kurumun kendi kadrosuyla, mevcut durumda maaş ödediği personeliyle yayınlarını sürdürmek yerine bu yola gitmesi, siyasi ve ekonomik nedenlerle birçok haklı tepkiyi doğurmuştur. Milletin vergileri ve katılım paylarıyla, bandrol ücretleriyle çalıştırılan TRT’nin şeffaflık ilkesine uygun bir hesap verme sürecinden geçerek net açıklamalarda bulunması, toplumumuzun beklentisidir."

GEREKÇESİ VE KAPSAMI NE?

Arslan, TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un şu soruları yanıt vermesini istedi:

TRT Ana Haberlerinin kurum dışından bir kişiye sundurulması kararının somut gerekçesi nedir?

TRT sunucu kadrosu görevinin başındayken personelden yeterince yararlanılmamasının nedeni nedir?

Toplumun bir haftaya yayılan tepkisi dikkate alınmadan yapılan bu harcama ve göreve getirmeler konusunda TRT yönetimi kararını gözden geçirecek midir?

Erhan Çelik’e TRT tarafından ödenecek ücret net olarak ne kadardır; ne zamana kadar sözleşme imzalanmıştır, sözleşmenin kapsamı nedir?

Sözleşme, 19 Eylül’e kadar aylık 30 Bin TL nakit karşılığında mı imzalanmış, vergileri TRT’nin ödemesi görüşülerek karara varılmış mıdır?

Erhan Çelik’in n program görevi nedeniyle değil, haber sunmadığı günlerdeki seyahat masrafları için uçak biletleri kurum tarafından mı karşılanacaktır?

Anlaşmaya Ankara’da lüks bir oteldeki konaklama masrafları dahil midir?