"Türkiye'ye desteğimiz devam edecek"

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford, darbe girişiminde bombalanan TBMM'yi ziyaret etti. Dunford daha sonra Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar'la görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu. Darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'yi ziyaret eden Dunford, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüştü.

Darbe girişimi sırasında TBMM'nin zarar gören yerlerinde inceleme yapan Dunford'a, Genelkurmay Başkanı Akar, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Naci Bostancı eşlik etti. Ziyarete ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass'ın içinde bulunduğu bir heyet de katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Meclis'teki Başbakanlık makamında hasarları inceleyen Dunford'a, yaşananlara dair Mustafa Elitaş bilgi verdi. Dunford, incelemenin ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti.

"MECLİS'İN TOPLANMASI BÜYÜK CESARET"

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford ve TBMM Başkanı Kahraman arasındaki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Geçmiş olsun dileğinde bulunan Dunford, Türkiye ile ilişkilerin 14 Temmuz'da nasılsa 16 Temmuz'dan itibaren de öyle olmasını istediklerini ve buna çok önem verdiklerini söyledi.

Darbe girişimi sırasında Meclis'in toplanmasını büyük bir cesaret olarak değerlendiren Dunford, Türk halkının cesaretinden çok etkilendim. Meclis'te bombaların altında çalışıyor olmalarından, cesaretten dolayı çok etkilendim. Türk halkının ne kadar cesur olduğunu gördüm" dedi.

"İADE ABD HUKUKU İÇİNDE ELE ALINACAK"

Görüşmede, Kahraman'ın darbe girişimi yapanlar için "Bunlar üniforma içindeki teröristlerdir" ifadelerinin ardından, Dunford'un da "terörist" tabirini kullandığı iddia edildi.

Türkiye'ye desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Dunford'un, Fethullah Gülen'in iadesinin Amerikan hukuku ve adaleti içinde ele alınacağını ifade etti.

TBMM'deki temaslarının ardından Dunford, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım'la görüştü. Dunford ve beraberindeki heyet, daha saat 15.00'te Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ziyaret etti. (DHA)

hulusi akar Joseph Dunford haber ici