Zaman gazetesinin 6 yazarı tutuklandı

Aralarında Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan'ın da bulunduğu Zaman gazetesi yazarları “FETÖ/PDY"ye üye oldukları iddiasıyla cezaevinde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Önce kayyum atanan, darbe girişiminden sonra da OHAL kararnamesiyle kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarları Şahin Alpay, Ali Bulaç, Ahmet T. Alkan, Nuriye Akman, Lale Kemal ve Mustafa Ünal tutuklandı. İhsan Duran Dağı ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

'FETÖ/PDY'YE ÜYELİK' SUÇLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kayyum atanmadan önce gazetede yönetici olan ve çalışan 47 kişi hakkında “FETÖ/PDY" adı verilen örgüte üye oldukları iddiasıyla gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Bu karar çerçevesinde gözaltına alınan 7 isim emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkça ifadesi alınan şüphelilerden Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal, Nuriye Ural ve Lalezer Sarıibrahimoğlu tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Hakimlik Bulaç, Alpay, Alkan, Ünal, Ural ve Sarıibrahimoğlu'nu tutuklarken, Dağı'yı serbest bıraktı. (HABER MERKEZİ)