Savunma Bakanı Işık: 2014'e kadar soruları çaldılar

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri okullara giriş sınavından 2000'den 2014'e kadar soruların çalındığını söyledi. Işık "2014'ten sonra ise yüksek puan alan öğrencileri mülakatlarla elemişler " dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK'daki cemaat yapılanması ve darbe sonrası yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV'ye konuşan Bakan Işık'a Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. İhsan Uyar ile EDOK Komutanı Org. Kamil Başoğlu’nun Yüksek Askeri Şura öncesi neden istifa ettiği soruldu. Işık, bu soruya  "İki orgeneral de YAŞ üyesiydi YAŞ'a girmeleri istenmedi, istifaları istendi istifalarını verdiler" yanıtını verdi.

'GENERALLERİN YARISI DARBECİ'

Bakan, Işık, "TSK'dan bin 684 asker ihraç edildi. Darbeci askerlerin TSK'nın personel mevcudunun 1.5'una denk geldiğine ilişkin açıklama için ne söyleyeceksiniz?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Generallerin yüzde 50'den fazlası bu darbe girişimine müdahil olmuşlar bazıları direkt girmiş, bazıları görevini yapmamış. Generallerin tamamının karşı durması gerekiyordu. Oransal olarak yüzde 1.5. Ama üst düzey olarak baktığınızda yüksek oranda."

Gülen cemaati mensuplarının askeri okullara giriş sınavlarında soruları çaldığı iddiasına ilişkinse Bakan Işık, şu bilgileri verdi:

'MÜLAKATLA ELEDİLER'

"2000 yılından itibaren sınavları ÖSYM yapıyor. 2014 yılına kadar soruların çalındığı kanaatindeyiz. 2014 yılındaki skandal sonrası yapı değişince soruları çalamamışlar. Bu tarihten sonra yüksek puanla askeri liselere girme hakkı kazananları da mülakatta elemişler. Darbe üreten anlayışı temizlememiz lazım. Şu anda askeri okullar maalesef bu yapının yuvası haline gelmiş. Çalışmalar olgunlaşınca paylaşacağız.