Darbecileri yakalamak için operasyon yapılıyor

Darbe girişiminde, Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran askerleri arama çalışmaları devam ediyor. İhbar üzerine ormanlık alanda komandolar tarafından operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Ormanlık alanda düzenlenen operasyonda komandolar da yer aldı.

Darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran darbeci askerler, başarısız olunca kaçtılar. Hâlâ firari olan 11 askerleri yakalamak için Marmaris'in Gökçe ve Akçapınar köyleri arasında kalan ormanlık alanda ve tarlalarda operasyon düzenlendi.

OPERASYON GECE BOYU SÜRECEK

İhbar üzerine zırhlı araçla bölgeye gelen komando birliği, çalı, zeytinlik ve ormanla kaplı alanda operasyon gerçekleştirdi. Yaklaşık 1,5 saat süren operasyonda kaçak askerlerin saklanabileceği her noktaya bakıldı.

Darbeci askerlerin marketten tavuk aldığına yönelik duyum nedeniyle, köylülerden kemik ya da ateş yakılmış alan görmelerin halinde haber vermeleri istendi. Köylülerin tarlalarına getirdikleri sular da darbeci askerler kullanmasın diye döküldü.Büyük bölümü ot ve maki ile kaplı arazide komando timlerinin gece boyunca operasyona devam edecekleri açıklandı.

Gökçe Köyü'nden yapılan ihbarda ise mısır tarlası içerisinde bir kişinin görüldüğü bildirildi. İhbarın ardından bölgeye gelen komandolar, Gökçe Köyü ile Azmak arasındaki mısır tarlasında arama yaptı.

Bir insan boyu kadar olan mısırların arasında güçlükle ilerleyen komandolar, mandalina bahçelerinde de arama tarama faaliyeti yürüttü. Yapılan arama operasyonundan hiçbir sonuç elde edilemedi.

Güvenlik güçlerine, bölgede yaşayanlardan çok sayıda ihbar geliyor. İhbar üzerine yapılan operasyonda yakalanan bir şüpheli inşaat işçisi, diğeri ise elektrik ustası çıktı. (DHA)